Tuhannet kiitokset!

ipa4bLämmin kiitos äänestäjille!

Kiitos kaikille niille, jotka äänestivät Vasemmistoliitolle neljä lisäpaikkaa eduskuntaan! Yksi niistä tuli Keski-Suomeen, johon yhdessä lähdimme hakemaan takaisin viime vaaleissa menettämäämme kansanedustajaa. Äänekoskelainen puutarhuri Juho Kautto, kaupunginhallituksen ja puoluehallituksen jäsen otti kansanedustajapaikan 3851 äänellä. Seuraavaksi eniten ääniä keräsivät toimittaja ja Jyväskylän kaupunginhallituksen jäsen Eila Tiainen, sairaanhoitaja ja TEHY:n halllituksen jäsen Kati Jetsu sekä biologian opiskelija, muusikko ja kaupunginvaltuutettu Matleena Käppi. Olin viides. Kaikenkaikkiaan 2500 Keski-Suomen uudesta äänestä 1500 tuli naisille!

Vaalikampanja oli kiihkeä, positiivinen ja tapahtumarikas, ja yhteistyö ehdokkaiden kesken oli erinomaista. Äänimäärä kertoo siitä, että olemme yhä useammalle varteenotettava vaihtoehto. Vaalikiertueilla kävi ilmi, että Vasemmistoliiton tavoitteet alkavat olla tuttuja, samoin se, että ne perustuvat mahdollisimman tarkkaan tarkistetuihin tietoihin. Tämä näkyi myös vaalikeskusteluissa. Puheenjohtajamme Li Andersson sai yli ikä- ja puoluerajojen ylistystä selkeästä ja loogisesta esiintymisestään, sekä tietopohjastaan joka puolella maakuntaa.

Oli hienoa olla ensimmäisen kerran mukana eduskuntavaalikampanjassa. Ensikertalaisen äänimäärä, 735, suhteessa alle 5 000 euron budjettiin oli ilahduttava yllätys. Vaalien jälkeen moni tuli kertomaan, että äänestäessään minua äänesti myös ensimäistä kertaa ylipäätään vasemmistoa. Tunnen, että olen onnistunut erityisesti laajentamaan äänestäjäkuntaa samoin kuin tavoitteessani tuoda esiin Vasemmistoliiton arvopohjaa. Käynnissä olevien hallitusneuvottelujen arvokeskustelun valossa se on äärimmäisen tärkeä asia.

Tukiryhmämme karonkassa totesimme, että seuraavien vaalien kampanja voidaankin aloittaa heti. Tulen olemaan mukana seuraavallakin eduskuntavaalikierroksella, ellei mitään yllättävää tapahdu. Jos sinua kiinnostaa olla mukana, seuraa facebookissa Irma Hirsjärvi politiikassa-sivua ja tätä sivua. Tule mukaan tapahtumiin ja kerro, että haluat olla mukana rakentamassa. Hoidetaan ensin kahden vuoden kuluttua tulevat kuntavaalit, ja jatketaan sitten eduskuntavaaleihin – yhdessä!